Oxigénes vizet otthonra…

Az oxigén és a víz a legfontosabb szereplője az anyagcsere folyamatoknak és az élet alap eleme. Általában elmondhatjuk, hogy az ember egészségi állapota összefügg a szervezet oxigén szintjével.

Oxigénhiányos állapot esetén a sejt szintű anyagcsere folyamatok rossz hatásfokkal zajlódnak le, a szervezet energia szintje lecsökken. Tudományosan elfogadott tény, hogy a sejtek oxigénhiányos állapota kedvező táptalaj a rákos sejtek szaporodásához. A plusz oxigén megfékezheti bizonyos ráktípusok esetén a daganatok fejlődését. Az oxigénterápiát daganatos betegségek esetén a kemo- és sugárterápia kiegészítésére is használják.

A mai kor emberének közel egyharmada oxigén hiánnyal küzd.

 A kórokozók és az oxigén kapcsolata…

A kórokozók lehetnek aerob és anaerob típusúak, aszerint, hogy létfenntartásukhoz szükségük van e oxigénre. Az oxigént igénylőket aerob, az oxigént nem igénylőket anaerob kórokozóknak nevezzük.

Az anaerob kórokozók a test olyan részeiben tenyésznek, ahol alacsony az oxigén szint – például a belekben, elpusztult szövetekben, nagyon mély és szennyezett sebekben. Az emberi szervezetben megtelepedő anaerob baktériumok és gombák – hasznos együttélésre, szimbiózisra nem képes, aszimbiotikus élőlények – gyorsan elszaporodhatnak, és nem tarthatók kordában, emiatt kisebb-nagyobb mértékben károsítják egészségünket.

Magától is kialakulhat fertőzés bizonyos rosszindulatú kórképekben, vagy ha a védekezőrendszer legyengült. A szájüregben is gyakoriak az anaerob fertőzések, és e kórokozók néha idült fertőzést idéznek elő az orrmelléküregekben és a középfülben. Anaerob fertőzésekből gennygyülemek, tályogok (abszcesszus) is kialakulhatnak. Súlyos anaerob fertőzésekben gyakran gáz termelődik és szabadul fel a környező szövetekbe.

A betegséget okozó anaerobok közé tartoznak pl. a Clostridium-fajok (emberek és állatok tápcsatornájában élnek, de a porban, a talajban, rothadó növényzetben is), valamint a Peptococcus és Peptostreptococcus fajok – melyek ugyancsak a száj, a felső légutak és a vastagbél rendes baktérium állományába (flóra) tartoznak.

Oxigénhiány = szabad út a kórokozóknak

Anémia és oxigénszegény állapot következtében mind a testi, mind a szimbiotikus sejtek és szövetek károsodnak, ezek a körülmények a testidegen és az aszimbiotikus sejteknek kedveznek. Tünetei rendszerint az akadozó energiaforgalom miatt fellépő krónikus fáradtságban vagy az immunrendszer gyengeségét jelző, fertőzések iránti fogékonyságban nyilvánulnak meg.

Fontos! Oxigénhiányos körülmények között az egészséges sejtek tumorsejtekké fajulnak.
A szimbiotikus sejtek elsősorban a bélcsatornát népesítik be. Amikor a bélcsatornában, főként a vékonybél alsó szakaszán és a vastagbélben szinte teljesen elfogy az oxigén, akkor szigorúan anaerob baktériumok szaporodnak el, ám ezek anyagcseretermékeit az emberi szervezet toxikus voltuk miatt nem képes tolerálni. Ilyen esetekben azonnal tenni kell valamit, hiszen a közeg seregnyi testidegen kórokozó – baktérium, gomba, parazita – megtelepedésére nyújt lehetőséget! Ha ezek megtelepednek, a bélcsatornát, a vért, a szöveteket és a szerveket is terhelik méreganyagaikkal.

Ne feledje! Hasonló következményekkel járhat a krónikus székrekedés is, mert a béltartalom hosszú tartózkodási ideje kedvez a kórokozók elszaporodásának.

Az oxigén alkalmas arra is, hogy a bélcsatorna miliőjét aerobbá alakítsa, ezáltal felszámolja a szigorúan anaerob mikroorganizmusok táptalaját. Tisztítják a bélcsatornát, így tehermentesítik az immunrendszert. Hatásuk a bélnyálkahártyán kifejtett nedvesítőképességen, ödémacsökkentő tulajdonságukon és emulzióképzésükön alapszik. Az oxigén segítségével, a bejuttatott hatóanyagok egyenletesen oszlanak el a bélcsatornában, s még a bélredőkbe is bejutnak, ahol alkalmanként gombák és baktériumok képezhetnek gócokat.

A baktériumok és gombák növekedését tesztelő sejtkultúra-kísérletekből kiderült, hogy az ozonidok gátolják: a Candida ,aTrichophyton, a staphylococcusok, a Schistosoma mensonit szaporodását.

Az anaerob baktériumok nagyon érzékenyek az oxigénre és az oxigénben gazdag vegyületekre.
A hemoglobinhoz kötött oxigén biztosítja a szövetek oxigénellátását. Ily módon a levegőtől elzárt szövetekben megakadályozza az oxigénhiány kialakulását.
Az emésztőrendszeren keresztül bejuttatott oxigén a fejünktől kezdődően – megfázások, száj- és torokgyulladások, fogínygyulladás és fogínysorvadás – egészen a béltraktusig biztosítja a szövetek kiváló oxigén ellátottságát, ezért létfontosságú  lehet bizonyos betegségek pl. bélgombásodás, erjesztő- és rothasztó baktériumok elszaporodása, székrekedés vagy a bélcsatornában uralkodó szélsőségesen anaerob miliő, kiváltképp a vastagbélben jelentősen elszaporodó clostridiumok esetében.

 Bizonyos tünetek…

…krónikus fáradtság…
…depresszió…
…gyakori, rohamokban jelentkező farkasétvágy…
…túlsúly…
…pszichés tünetek…
…is jelezhetnek olyan betegségeket, melyek baktériumok, gombák vagy paraziták okozta mérgezés következtében alakultak ki.

Az oxigénes víz segít megelőzni, legyőzni a betegségeket

Az oxigénnel dúsított víz jellemzői

Egy liter friss esővíz, vagy forrásvíz átlagosan 8-15 mg, az ivóvizünk már csak 3-5 mg oxigént tartalmaz. A palackozott szénsavas ásványvizek, üdítős italok, kávék oxigén tartalma megközelítően nulla. Általában ismert, hogy oxigént a tüdőnkön és a bőrünkön keresztül veszünk fel, de képesek vagyunk az italainkban lévő oxigént is hasznosítani. A megivott oxigéndús vízből a molekuláris oxigén a száj-, a gyomor-, és a bél nyálkahártyáján keresztül felszívódva a véráramon keresztül jut a szövetekbe, izmokba, valamint a létfontosságú szervekbe (szív, máj, agy…stb.). Kedvező hatását úgy fejti ki, hogy rövid idő alatt megszünteti a vér és a szervek oxigénhiányát, ezáltal csökkenti, oldja a fizikai és szellemi fáradtságot, kedvezően befolyásolja a keringési és emésztési zavarokat. A gyomorba jutott molekuláris oxigén révén a szövetek oxigéntartalmának növekedési sebessége a légzéssel történő betáplálással szemben hozzávetőlegesen tízszeres! A vér parciális oxigénnyomása növekszik (nő a vérben lévő oxigén mennyisége). Optimális és egyértelműen kimutatható egészségügyi hatást minimum 35-40 mg/l oxigén tartalmú vízzel érhetünk el. Súlyos légúti betegségeknél a vízzel adagolt oxigénnel megelőzhetjük az oxigénpalackos oxigénadagolást.

TÉNY:

Bármilyen megbetegedés egyik alapvető oka az oxigénhiány a sejtek szintjén.
A szervezet, amelynek sejtszinten nem biztosítjuk az elégséges oxigént: nem működik jól, megbetegszik.
Erőkifejtésnél, teljesítménynövelésnél még több oxigént igényel szervezetünk pl. sportolás, nehéz fizikai munka, különféle betegségekből való felgyógyulás. Rákos megbetegedés megelőzése vagy rákos megbetegedés orvosi terápiájának a támogatására az adag emelhető!

Kinek ajánlatos az oxigénes víz használata?

 • Mindenkinek, aki vitalitását, közérzetét, teljesítő képességét szeretné javítani, de
 • kiemelten ajánlatos sportolóknak,
 • intenzív fizikai és szellemi munkát végzőknek,
 • időseknek, sokat mozgó gyerekeknek,
 • akik a nagyvárosok szennyezett levegőjét szívják,
 • légzőszervi megbetegedésekben szenvedőknek (pl. asztma, allergia)
 • keringési betegségekben szenvedőknek (pl. magas vérnyomás, visszérbetegségek, fekélybetegségek…)
 • rákos megbetegedések kiegészítő kezeléseként,
 • fejfájás, migrénnel küszködőknek,
 • kimerült, nagy stressznek kitett embereknek.
 • cukorbetegségben szenvedőknek
 • mozgásszervi betegségben szenvedőknek stb.

Az oxigénnel dúsított víz korunk stresszes, mozgáshiányos életmódot folytató emberének fontos egészségmegőrző eszköze.

Miben segít az oxigén?

 • a sejtek felújításában,
 • a méregtelenítésben,
 • a betegségekből való gyorsabb felépülésben,
 • a gyógyszerek, gyógyhatású készítmények hatásfokának növelésében,
 • a légzési panaszok csökkentésében,
 • a tápanyagok beépülésében a szervezetben,
 • a fájdalomcsillapításban,
 • sebek, égési sérülések gyors, hegmentes gyógyulásában,
 • ráncok kisimításában, az egészséges bőrfelület helyreállításában,
 • a krónikus fáradságérzet leküzdésében,
 • a jó és pihentető alvás feltételeinek kialakításában,
 • a szervezet öngyógyító képességének helyreállításában,
 • cukorbetegség, magas vérnyomás és a túlsúly karbantartásában

OXIGÉNES SZIFON – OXIGÉNES VÍZ

Miért vásárolna boltokban kapható oxigénes vizet, mikor lehet saját készüléke, amivel bármikor bármennyi oxigénes vizet állíthat elő költségtakarékosan, a legjobb minőségben?

Gondos előkészítés után, a Pentaqua Kft. megkezdte, a háztartásokban egyre inkább nélkülözhetetlen, oxigénes vizet készítő szifonok forgalmazását. Kutatók és kísérletek sora bizonyította az oxigénnel dúsított víz kedvező hatását, amit most a Liss Kft. és Pentaqua Kft. elérhetővé tett bárki számára.

A gázt tartalmazó oxigén patronok, minimum 2000 milligramm(!) orvosi tisztaságú oxigént tartalmaznak. Érdemes ezt összehasonlítani más oxigénesnek nevezett palackozott italokkal, mert azokban lényegesen kevesebb az oxigén mennyisége. A palackozott, oxigénnel dúsított vizek, állásukban sok oxigént vesztenek, míg a képen látható oxigénes szifon lehetővé teszi az oxigénnel dúsított víz előállítását és azonnali, frissen fogyasztását.

OXIGÉNES VÍZ TERMÉKTAPASZTALATOK

Szeretném felhívni a figyelmét, hogy az oxigénes víz nem csodaszer, de nagymértékben hozzájárul az egészség megőrzéséhez, illetve a felborult egyensúly visszaállításához. Ezt nem csak elméletben, hanem a gyakorlatban is bizonyította a termék. Fontos szerepe van azonban az életmódváltásnak, és elsősorban az étkezési szokások helyes irányba fordításának.

Az alábbi tapasztalatok napi 1 liter oxigénes víz (2000 mg/l) rendszeres elfogyasztása után mutatkoztak, a fogyasztók 80-90 %-ánál.:

 • Frissesség, a krónikus fáradtság megszűnése (akár negyed órán belül), ezért a kávé teljesen pótolható vele. Éppen ezért, este lefekvés előtt 2-3 órával már nem tanácsos inni belőle.
 • Látásjavulás,  már 3-4 hét eltelte után észrevehető.
 • Vérnyomás normalizálódása. Ha Ön vérnyomáscsökkentőt szed, rendszeresen ellenőrizze vérnyomását, mert a tapasztalatok szerint az esetek 90 %-ában  1-2 héten belül a gyógyszeradag drasztikus csökkentésére volt szükség. Többeknek sikerült teljesen letenni a vérnyomáscsökkentőt.
 • Jobb alvásminőség az alvásigény 1- 1,5 órával csökken.
 • Krónikus emésztési zavarok megszűnése (puffadás, székrekedés).
 • Krónikus hüvelyi folyás megszűnése.
 • Fejfájás, migrén csökkenése vagy teljes megszűnése.
 • Ízületi fájdalmak jelentős csökkenése.
 • Köszvényes fájdalmak megszűnése.
 • Lábszárfekély gyógyulási folyamatának látványos felgyorsulása.
 • Gombás betegségek (pl. candidiázis) megszűnése.
 • II-es tipusú cukorbetegnél vércukorszint csökkenése.
 • Kemoterápia mellékhatásainak (hányinger, hányás, rossz közérzet, gyengeség) jelentős enyhülése ill. megszűnése.
 • Krónikus hörghurut, ill. felsőlégúti allergia jelentős javulása.
 • …   .     Tumoros betegségek megelőzésére és a terápiában egyaránt igen hatékonyan segít a szervezetnek.

 

Érdeklődjön az oxigénes szifonról ITT.