Oxigén terápia a sportban

Az oxigénterápia a sportolásban és az élet minden területén!!

Nézzük meg, mi történik a fokozott testi igénybevétel esetén a szervezettel. Ilyenkor a szervezet nagyon gyorsan felemészti a rendelkezésére álló oxigént, de e fokozott teljesítmény fenntartásához további energiára van szüksége. Mivel nincs már elegendő oxigén a vérben, ezért az izomszövet átáll az oxigénmentes (anaerob) anyagcsere üzemmódra. Ilyenkor elégetés helyett savas erjedéssel bontja a cukrot. Ennek a mellékterméke a tejsav, ami az izomláz okozója. A tejsav a májban tud lebomlani, ehhez is oxigén kell. A máj szabad légzéssel történő oxigénraktára 8%. Ezt az oxigénraktárat 43%-ra is fel tudjuk tölteni a szuperoxigénezett víz fogyasztásával. A magasabb oxigénraktár gyorsabban feldolgozza a szervezetben felszaporodott tejsavat, illetve annak kialakulását lassítja.

Ha nagyobb a szervezet oxigénellátottsága, akkor tehát a következő különbségek állnak elő sportolás közben:

 1.) A test teljesítőképessége növekszik

2.) Az izomláz nem alakul ki olyan mértékben

3.) Az izomláz nem alakul ki olyan gyorsan

4.)  A test normális működése a fokozott igénybe vétel után egy pohár oxigénes víz fogyasztásával sokkal hamarabb helyreáll, mint egyébként: 2 óra helyett 20 perc alatt!

Kérlek, gondold meg, ha ez igaz, amit fent leírtunk, akkor mennyi idő kell ahhoz, hogy a sportegyesületek elkezdjék használni ezt a „szert”?

Ezután kérlek, gondold meg, hogy ha most még senki sem ismeri a sportolók között ezt a terméket, akkor kinek a révén fog bekerülni a köztudatba? Esetleg Neked, vagy a kiépülő csoportodból valakinek lesznek megfelelő kapcsolatai, hogy kipróbáltassa ezt néhány

sportolóval? És mit gondolsz, ha a dolog beválik, rajtuk keresztül hány sportoló fog készüléket, majd pedig rendszeresen oxigénpatront venni?

Tehát megerősítésként: Sportolók az alábbi előnyöket élvezhetik:

 • Gyorsan növeli a vér oxigénszintjét, ezért rövid időn belül megszünteti a vér oxigénadósságát, a hypoxiás állapotot.
 • A fokozott teljesítmény leadásánál a tejsav folyamatosan, gyorsabban ürül a szervezetből, így az elsavasodás (a teljes kimerülés) később következik be.
 • A felhalmozódott tejsav gyorsabban kiürül,nem lesz (akkora) izomláz. A nyugalmi pulzus elérése 2 óráról 20 percre rövidül.
 • Hobbi sportolók folyamatosan fogyaszthatják, a profi sportolóknak csak a verseny (mérkőzés) előtt és alatt javasolt. Ennek oka az,hogy a legnagyobb teljesítményt a verseny (mérkőzés) alatt kell leadni, itt van a legnagyobb szükség a hirtelen megemelkedett oxigénfelvételre. Ezt biztosítja a szuperoxigénezett víz. Akár egy magaslati tábor utáni versenyen!

A PET palackban értékesített oxigénes vizek hátrányai:

 • átereszti az oxigént
 • felnyitás után az oxigén elillan
 • a műanyag palackból mérgek oldódnak ki a vízbe
 • alacsony oxigéntartalom (30-50mg/l)
 • szavatossági idő: 18 hónap

Az oxigénes szifon előnyei:

 • mindig friss oxigénes vizet fogyaszthatunk
 • maguk állítjuk elő oxigénes vizünket, olyan vízből, amiből szeretnénk
 • mivel az oxigénszifon rendszere zárt, az oxigén fogyasztásig a szifonban marad
 • 2000 mg/l oxigén szifononként!!
 • Mindössze 154,- Ft-ba kerül 1 liter

És végül 3 orvosi vélemény, kimondottan a sportolókon végzett kutatások eredményeiről:

Dr. Pucsok József, az orvostudományok kandidátusa (Sportegészségügyi Intézet) „Sportolókon végzett mérésekkel megállapítottuk, hogy az oxigénnel dúsított víz növelte a vizsgáltak teljesítõképességét, csökkentette a terhelés maximumában mért pulzusszámot, továbbá a teljesítmény növekedése ellenére a vér tejsavszintje mérséklõdött. Az oxigénnel dúsított víz fogyasztása után gyakorlatilag minden vizsgált sportolónál megfigyelhetõ volt a vérben az oxigén parciális nyomásának emelkedése.”

Dr. Balla Ferenc, a kémiai tudományok kandidátusa „Az oxigénnel dúsított ivóvíz fogyasztásával a gyomor által a vérbe jutott molekuláris oxigén felszívódásának sebessége – a légzéssel történõ betáplálással szemben – hozzávetõlegesen tízszeres.

Dr. Malomsoki Jenő, a biológiai tudományok kandidátusa. „A gyomor- és bélnyálkahártyán keresztül felszívódó oxigén a vérpályán eljutva a szövetekben illetve a májban fejti ki kedvező hatását. Az enzim aktivitások változásával, az oxigén raktárak feltöltődésével, a tejsav eliminálódás gyorsulásával lehet számolni.”