Chia mag gyógyító hatásai

A chia mag egy Mexikóban és Délkelet-Amerikában őshonos sivatagi növény termése. Már a maják és az asztékok is használták a jobb fizikai és mentális állóképesség elérésére.

A chia mag gyógyító tulajdonságai leginkább a magas omega-3 zsírsavtartalmának köszönhetők, illetve az alfa-linolénsavnak, ami nagyszerűen támogatja a szív- és érrendszert.

Képes nagy mennyiségű vizet elnyelni, így eltelítni a gyomrot, ami által a szénhidrát felszívódása lelassul. Mindez csökkenti az éhség érzetet, így jelentősen segít a túlsúly elleni küzdelemben. A chia mag képes elmulasztani a gyomorégést és nyugtatja a felfúvódott beleket is. Amerikai kutatások szerint segíti az alvást. A chia triptofánst tartalmaz, amely a mély alvásért felelős aminosav.

A chia mag egyedülálló omega-3 zsírsav forrás azok számára, akik vegetáriánusok vagy allergiásak a halakra és a halászati termékekre.

A chia mag erős antioxidáns, így képes megsemmisíteni a káros szabadgyököket, ezen felül proteáz-inhibitorokat tartalmaz, amely a klinikai kutatások alapján segíti a rákos sejtek elpusztítását…