Magamról

Sziasztok! Éva vagyok, van egy 14 éves lányom és nagyon jó férjem. 🙂

Sok mindent szeretek csinálni, de az egyik nagy hobbim a főzés. Néhány évvel ezelőtt még csak álmodoztam arról, hogy majd egyszer lesz annyi szabadidőm, hogy főzéssel fogom kitölteni. Addig is főztem ugyan, de főleg hétvégeken, mert hétközben késő estig dolgoztam. Nem voltam tehát olyan igazi háziasszony modell, mert nem volt időm főzni, experimentálni, sütiket sütni. Esténként munka után megrohantam a hűtőszekrényt és ész nélkül, csak a gyomromra hallgatva, felzabáltam a benne lévő dolgokat. Mivel gyorsan ettem, nem vettem észre, mikor zabáltam be. Utána persze még bedobtam valami édeset, nem csoda, hiszen egész nap az agyamat használtam, és tudván ezt, még nyugtattam is magam, hogy „hiszen a szervezetemnek szüksége van a cukorra“. Magas termetű vagyok, és mondhatom, hogy szerencsés is, hiszen arányos testelkatú vagyok. Az ideális testsúlyom 75 kg lett volna, de annyi zabálással szépen lassan elértem a 101 kilót.

Szülés előtt még meg voltam elégedve a súlyommal, és még talán a szülés után is. A stressz, a rohanás, az ész nélküli evés viszont egy évtized alatt meghozta az eredményt az említett 101 kilóra. Tervezgettem ugyan, hogy majd így lefogyok, meg úgy lefogyok, de talán ebben a cipőben nem voltam magam. Mindig az ígéreteknél maradtam. Egy szuper munkahelyre való váltás egy kiegyensúlyozott életet hozott, és elértem a célomat: annyit főzhettem, amennyit csak akartam! Mindent, amit csak kigondoltam és megterveztem, azt el is készítettem! Sokat utazom, ezért az alapanyag beszerzés skálája bővült, és ezért főzhettem olyan alapanyagokból, melyekre esetleg nehezebb rábukkanni.

A kedves férjem egy szuper kosztoló, megeszik mindent, (nem mintha rosszat főznék), mindent megdícsér, nagyon hálás, és, valljuk be, ez nagyon hízelgő volna minden háziasszony számára. Ez számomra egyfajta üzemanyag volt: főztem és főztem. A súlyomat tartottam a 100 kilón. 🙂
Aztán amikor az ember azt hiszi, hogy minden okés, kiderül, hogy nem az: a véreredményem szörnyű volt! Magas koleszterin szint és miegyéb. Ezért tavaly januárban elkezdtem „fogyizni“ úgy, hogy este megvontam magamtól bármilyen ételt, tehát ebéd után már csak ittam. Az eredmény már két héten belül megmutatkozott, lement egy-két kiló. Nagyon örültem. Ez a tény inspirált és elkezdtem barangolni a világhálót, hogy valami okosat találjak rajta.

Akkoriban már nagyon érdekelt a koleszterin szint javítása és folytonos karbantartása. Nem csoda, hogy eljutottam a rákot megelőző, illetve azt gyógyító ételek tanulmányozásához. Lassan kezdtem felfogni, hogy az egészségünket a helyesen megválogatott ételek bevolyásolják nagy mértékben. A tanulmányozás és az egészségesebb, és a későbbiekben egészséges főzésem során a kilók teljesen lepörögtek rólam.

Egy év alatt lefogytam 22 kilót, tehát a 79-et „nyomom“.

Hogy hogyan értem el, a „konyhámon“ keresztül fogom elmagyarázni és elkalauzolni minden kedves érdeklődőt. Nem vagyok szakértő, nem vagyok egy bizonyos fogyókúra vagy diéta bolondja, csak egy anya és feleség, aki egészséges táplálkozással akarja ellátni a családját.